U bent hier: . . Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis

De Zetel - Geschiedenis

De Zetel begon ooit in 1923 als kleine meubelfabrikant. Het familiebedrijf wordt vandaag geleid door Geert Behaegel en de volgende generatie staat reeds klaar om de zitmeubelfabriek te leiden naar een volgende etappe in de familiegeschiedenis.

In 1923 legt Cyriel Behaegel-meubelmaker van beroep-de eerste grondvesten van het bedrijf. Hij heeft slechts één doel voor ogen en dat is stoelen creëren die even goed zitten als een zetel. Vandaar ook de naam “De Zetel”.

In 1951 nemen beide zonen van Cyriel de stoelenfabriek over en beginnen met het vervaardigen van kerk- en keukenstoelen om geleidelijk aan ook stoelen te maken voor meubelfabrikanten. Van 1960 tot 1980 barst De Zetel uit zijn voegen en komt Geert Behaegel in 1975 de firma vervoegen. Geert leidt deze tot op de dag van vandaag met veel verve. Als trendsettende meubelfabrikant staat De Zetel staat nog steeds voor tijdloos design, duurzaam ondernemen en comfortabel zitcomfort. Daar waar goedkope materialen zoals aluminium of plastic en uiteraard ook de financiële crisis de houten stoel eventjes aan het wankel brachten, is deze nu klaar voor een wederopstanding. Zo lanceert De Zetel in 2012 ‘Z-Creations’: een frisse en trendy collectie waarbij De Zetel nauw samenwerkt met verschillende creatieve talenten.

De Zetel draagt innovatie hoog in het vaandel en dat laat zich merken, zowel in de productie als in de collecties. De Zetel gaat mee met zijn tijd, op alle gebeid. De volgende generatie van de familie Behaegel, met name David Behaegel, staat immers klaar om het bedrijf te laten kennis maken met een nieuw tijdperk. Een tijdperk waar vernieuwing, vakmanschap, duurzaamheid en open communicatie centraal zullen staan.

Van A tot Z

De Zetel Ardooie

“Houten stoelen die een leven lang meegaan”
De Zetel- anders dan de naam doet vermoeden-is gespecialiseerd in het creëren van massieve houten stoelen. Geert Behaegel staat vandaag aan het...

De Zetel - Vakmanschap

De Zetel staat voor vakmanschap met een eigentijds karakter. Niettegenstaande De Zetel voortdurend investeert in het machinepark, getuigt ieder afgewerkt product van een knap staaltje vakmanschap...

De Zetel - Duurzaamheid

Duurzaamheid zit in het volledige DNA van De Zetel. Het familiebedrijf en zijn 80 werknemers zien duurzaamheid niet als een trend, maar als een randvoorwaarde voor succes en maatschappelijke...

De Zetel productieproces

Alles begint bij de aankoop van kwalitatieve grondstoffen. Enkel de beste houtsoorten worden aangekocht en worden intern nogmaals gecontroleerd op de goede kwaliteit.